Mediterranean Esports: Antalya 2021

Akdeniz’in incisi Antalya’da Mediterranean Esports’un ilk kıvılcımı parladı! 28 Şubat 2021 tarihinde Antalya Gloria Golf Resort’ta gerçekleşen offline final etkinliğiyle 11 ülkeden 428 temsilci, Akdeniz Olimpiyatları’nın ilk espor adımında ülkesini birinciliğe taşımak için mücadele etti.
Rocket League ve FIFA 21 oyunlarında toplam 1911 dakika süren mücadelelerde 1117 golün heyecanı espor severlerin seyir şölenini alevlendirdi. Gelenekselleşme yolundaki turnuvanın ilk adımı olmasına rağmen espor kültürüne katkısıyla yoğun ilgi gören turnuva sitesi bir haftada 35 binin üzerinde tıklanmaya ulaştı.
1.5 milyona yakın kişinin sosyal medya platformlarında gösterdiği etkileşimle süren Rocket League ve FIFA 21 mücadelelerinin kazananları Antalya Gloria Golf Resort’ta misafir edilerek ödüllerine offline final heyecanı ile birlikte kavuşmuş oldu.

Yalnızca esporcuların değil, Nuri Şahin gibi espora desteğiyle gençlerin yanında olduğunu her fırsatta gösteren espor takımı sahibi temsilcilerin de katılımıyla ve T.C. İletişim Başkanlığı’nın “gururumuz” başlıklı paylaşımıyla gerçekleşen ilk adım geleneksel medya ve dijital medyada büyük ses getirdi.